Barion Pixel Skip to main content

Pure Gold Organic Kft. - RÓLUNK

Pure Gold Organic Kft. az ezüst és egyéb kolloidok szakértője

A Pure Gold Organic Kft. és a kolloid ionos oldatok az immunrendszer szolgálatában!

Pure Gold Organic Kft. egy magyar tulajdonú, prémium minőségű kolloid ionos oldatokat forgalmazó cég, a hazai táplálékkiegészítő piac exkluzív szereplője. Kizárólag természetes alapanyagú termékeinkkel 2000 óta állunk 100%-ban az immunrendszer szolgálatában.

Tervezünk, tesztelünk, fejlesztünk!

Mert soha nem felejtjük el, hogy a vásárlások mögött az emberek egészsége áll! További információkért kövessen minket Facebook oldalunkon vagy látogassa meg BLOG oldalunkat.

Az ezüst története

Mikortól és hogyan használta az emberiség az ezüstöt a gyógyászatban

Természeti csoda

Az ezüst egy természetes elem, amely megtalálható a teljes kiőrlésű gabonafélékben, az ehető- és gyógygombákban, az emlősök tejében, a forrásvízben, a tengervízben és a csapvízben. Az ezüstöt több mint 2000 éve használják gyógyászati célokra, és szerves szerepet játszik az emberi egészség megőrzésében.

ezüst
ezüst kancsó

Az ősök

Az ókori Görögország, Egyiptom, Macedónia, Fönícia és Róma az ezüstöt az immunrendszer erősítésére használta. Az ókori civilizációk megtanulták, hogy az ezüst erős antimikrobiális hatással rendelkezik. A föníciaiak a vizet, a bort és az ecetet ezüst palackokban tárolták, hogy megakadályozzák a romlást.

Hippokratész

Hippokratész, az “orvostudomány atyja” orvosi szövegeiben azt írta, hogy az ezüst jótékony gyógyító és betegségellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és dicsérte az ezüstöt szövetjavító és sebgyógyító képességei miatt.

Hippokratész
Argentína_ezüst peso

Tudta?

Az Argentína név az “Argentum” szóból származik, ami ezüstöt jelent. A korai utazók és felfedezők az ezüst földjeként emlegették a régiót, mivel úgy vélték, hogy hatalmas lelőhelyek vannak az ezüstből. A fehér, lágy, csillogó és nemesfém könnyen ötvözik más elemekkel, ezért különböző eszközök, díszek és érmék készítéséhez használják. A periódusos rendszerben az ezüst atomi száma 47, és az Ag jelképet használja.