Barion Pixel Skip to main content

Magnéziumkolloid tartalmú termékeink

Mi a magnéziumkolloid?

A magnéziumkolloid egy koncentrált és 100%-ig tiszta magnéziumforrás, ami desztillált vízben feloldott, mikroszkopikus méretű magnézium részecskékből áll. Alkalmazása teljes mértekben biztonságos, belsőleg (szájon át) vagy külsőleg (a bőrön keresztül felszívódva) is. A magnéziumkolloid oldat elősegítheti a fizikai és mentális regenerációt, ezáltal hozzájárulhat a szervezetben felborult egyensúly visszaállításához.

magnézium csepp

Webáruházunk kolloidos termékeit több fajta, változatos méretű kiszerelésben árusítjuk.

magnézium só

A magnézium szerepe, hatása

A magnézium nélkülözhetetlen makroelem az emberi szervezet számára. Testünkben nagyrészt a csontozatban, illetve a máj-, izom- és idegsejtekben koncentrálódik.  Ez az ásványi anyag több, mint 300 enzim szintézisében vesz részt, amelyek a szervezetben különböző kémiai reakciókat hajtanak végre; szerepet játszanak a fehérjék és csontok felépítésében, valamint a vércukorszint, a vérnyomás, az izom- és idegműködés szabályozásában. A magnézium fontos stressz elleni szer: hozzájárul a vegetatív idegrendszer működésének kiegyensúlyozásához, ezáltal képes csökkenteni a krónikus fáradtságot, a migrénes fejfájást és az álmatlanságot. Görcsoldó, antidepresszáns és gyulladásgátló hatásokkal rendelkezik, enyhítheti a menstruáció előtti jelentkező (PMS) tüneteket. 

A magnézium egyéb ásványi anyagokkal és vitaminokkal is kölcsönhatásban áll. Közismert szerepe van a D-vitamin, a kalcium, a foszfor, a nátrium és a kálium anyagcseréjében, A kalcium (a magnéziummal és a foszforral együtt) csontjaink és fogaink egyik legfontosabb építőköve. A kalcium sejtes bevitelét a magnézium szabályozza, optimális beviteli arányuk 2:1. A megfelelő magnéziumbevitel ebből következően hozzájárulhat a csontok egészségének fenntartásához, megakadályozva az ásvány anyagok szintjének csökkenését, az ízületi gyulladások, valamint a vese- és epekövek kialakulását.

Az egyoldalú táplálkozás, a rendszeres alkoholfogyasztás, a dohányzás, egyes betegségek (pl. Chrohn betegség) és a különböző stresszhatások egyaránt vezethetnek magnéziumhiányhoz. Az idősebb személyek szervezetében nagyobb valószínűséggel alacsonyabb a magnézium szintje, mivel a kor előrehaladtával csökken a magnézium felszívódása, a vesék pedig többet választanak ki az ásványi anyagból. 

Ha a szervezet nem jut megfelelő mennyiségű magnéziumhoz, számos egészségügyi probléma kockázata megnőhet, beleértve a migrént, a szív- és érrendszeri betegségeket, a magas vérnyomást és a 2-es típusú cukorbetegséget. Magnéziumhiányra utaló tünetek lehetnek pl. egyes idegrendszeri problémák (alvászavarok, idegesség, szorongás), szívdobogás vagy izömgörcsök.

Ha szervezetünkben bármilyen okból magnéziumhiány lép fel, érdemes életmódváltással, illetve megfelelő étrenddel, étrend-kiegészítőkkel helyreállítani a felbillent egyensúlyt. Ehhez kínál megoldást az Argentum magnéziumkolloid oldat.

Argentum magnéziumkolloid oldal_mentális és fizikai regeneráció

Argentum magnéziumkolloidok

Az Argentum magnéziumkolloid oldat hatékonyan segítheti elő a fizikai és mentális szintű regenerációt, ezáltal hozzájárulhat egyes betegségek megelőzéséhez, valamint a szervezetben felborult egyensúly visszaállításához. Használatának lehetséges előnyei:

 • görcsoldó, fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatás;
 • a központi idegrendszer kiegyensúlyozása;
 • stressz okozta panaszok (szorongás, figyelemzavar, álmatlanság) csökkentése;
 • görcsök fájdalmak (pl. migrénes fejfájás, PMS tünetek, izomgörcsök) enyhítése;
 • az ízületek, csontok, fogak, haj és körmök egészségének fenntartása;
 • a megfelelő inzulin szintézis, valamint a szív- és érrendszer támogatása.
Argentum magnéziumkolloid oldal_görcsoldó, stresszcsökkentő hatás

Miért válassza az ARGENTUM ezüstkolloid oldatok webshopját?

Mert mi tudjuk, hogy minden vásárlás mögött az emberek egészsége áll.

Ezért webshopunkban található készítményeink:

 • 100%-ban természetes összetevőkből készülnek
 • nem okoznak mellékhatásokat
 • nem lépnek reakcióba gyógyszerekkel
 • folyamatos szakhatósági ellenőrzés alatt állnak
 • könnyen fogyaszthatók
 • kedvezően befolyásolják az emberi szervezet működését
Egy termékcsalád, amely természetes módon védi Önt!

A kolloid oldatokat azok számára ajánljuk, akik olyan modern, immunrendszert támogató, mesterséges és káros anyagoktól mentes készítményt keresnek, amely mögött évezredes gyógyászati tapasztalatok állnak.
További információkért kövessen minket a Facebook oldalunkon!