Barion Pixel Skip to main content

ARGENTUM BLOG

Kolloidok szerepe az  egészségben

Aranykolloid, mire használhatjuk?

Nemesfémek az egészség szolgálatában

Az arany, akárcsak a réz és az ezüst, egy olyan ásvány, amelyet már ősidők óta használnak terápiás célokra. Az elsők között találjuk az egyiptomiakat, akik a test, az elme és a lélek megtisztítására használták. Erre a célra alkímiai aranyat használtak, amely számos betegségre képes volt jótékonyan hatni. Valójában életelixírnek tekintették.

Kolloidok

Manapság már kolloidális formában is lehet aranyat találni. A kolloid ásványok a nemesfémek (arany, ezüst, réz) nagyon finom részecskéi, amelyek tiszta ionmentesített vízben vannak diszpergálva.

Koncentráció

A kolloid arany színe a részecskék koncentrációjától és méretétől függően az átlátszó sárgától az átlátszó vörös/rózsaszínig változhat, és számos betegség enyhítésére használható.

Hogyan működik?

Aranykolloid

Ezt a fémtípust történelmileg a szorongás és a félelmi zavarok ellen, tehát az érzelmi stabilitás elősegítésére és a koncentráció fokozására használták.

Valójában szupervezetőként működik, mivel javítja az idegimpulzusok továbbítását. Jótékony hatásai minden korosztályban felbecsülhetetlenek, a diákoktól a munkavállalókig, mivel segít javítani a szellemi, fizikai és energetikai teljesítményt.

Továbbá segíthet javítani az alacsony rezgésszinttől, például depressziótól, szomorúságtól, szorongástól és frusztrációtól szenvedők hangulatát, a relaxáció és a biztonság érzését idézve elő. Szabályozza a vérkeringést és a szívműködést, növeli az immunrendszert és erősíti a szervezet természetes védekezőképességét. Ha kérdésed van termékein használatát illetpően írj nekünk a KAPCSOLATi oldalonunkon.

Javíthatja az agyműködést

Valójában jótékonyan hat a koncentrációra és a figyelemre. Szupervezetőként működve javítja az idegimpulzusok továbbítását.

Gyulladáscsökkentő

Gyulladáscsökkentő hatását széles körben használják szájöblítésre és az orrjáratok tisztítására.

Csökkentheti a stresszt

Jótékonyan hathat szorongás és enyhe depresszió, valamint a hangulatingadozás esetén, segítve annak egyensúlyba hozását. Rézkolloiddal együtt a hatás fokozható.

Javíthatja az emésztést

Nagy segítség lehet az emésztőrendszeri panaszok enyhítésében, különösen gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően, amelyek jótékonyan hatnak a fájdalomra, égő érzésre és duzzanatra.

Fiatalító tulajdonságok

A kolloid arany, köszönhetően annak a képességének, hogy közvetlenül a sejtekre hat, erős antioxidáns hatással rendelkezik. Valójában mindig is kiváló öregedésgátló volt, és gyakran használják arcápolókban és egyéb kozmetikumokban.

 Javíthatja más elemek felszívódását

Többek között: magnézium, oxigén, foszfor, A-vitamin, B-vitaminok, D-vitamin és E-vitamin. Mind rendkívül fontos elemek a szervezet számára. Figyelem! Ismert fémallergia esetén a termék használata ellenjavallt lehet!