Barion Pixel Skip to main content

Az arany és az aranykolloid hatásai az emberi szervezetre

Az arany megtalálható az emberi szervezetben is. Külsőleg alkalmazva helyet kap a szépségiparban, belsőleg alkalmazva pedig a hagyományos és alternatív gyógyászatban van jelentős szerepe. Az aranykolloid oldatos forma széles körben is fogyaszthatóvá teszi az aranyat, így annak az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatásai már mindennapjainkban is érvényesülhetnek.

Mi az aranykolloid?

Az aranykolloid olyan természetes táplálékkiegészítő, amely vízben oldott arany részecskéket tartalmaz. Így jön létre egy oldat, amely elfogyasztva hatékonyan támogathatja az immunrendszert.

Története

Aranykolloidot Michael Faraday kémikus állított elő először a 19. században, azonban az arany jótékony hatásait már az ókor óta ismerjük. Célzottabban a középkorban kezdtek vele foglalkozni, elsősorban az alkimisták például italokba keverték, amelyeket az ízületi fájdalmak enyhítésére és a hangulat javítására ajánlottak.

Aranytól fénylő immunrendszerünk_aranykolloid

Mire jó az aranykolloid?

A betegségek megelőzésében, az immunrendszer működésének általános támogatásában és a betegségek kezelésében egyaránt segítségünkre lehet az aranykolloid, azonban főként az alábbiakban támogathatja hathatósan az emberi szervezet működését:

 • jó közérzet, vitalitás fenntartása a fáradékonyság csökkentése;
 • általános és ízületi gyulladás kezelése, kialakulásának csökkentése
 • fájdalomcsillapítás;
 • a vörösvérsejtek termelésének fokozása;
 • az öregedés késleltetése;
 • a stressz kezelése és a szorongás csökkentése;
 • a depressziós tünetek és a lehangoltság csökkentése;
 • a központ idegrendszer működésének szabályozása;
 • az érzékelés fokozása és az érzelemszabályozás támogatása;
 • a szív- és érrendszer funkcionális erősítése (pl. a vérnyomás, a vércukorszint és a szívizom működésének szabályozása);
 • az egészséges szexuális étvágy fenntartása;
Argentum aranykolloid_vitalitás

Ön tudta?

Az arany megtalálható az emberi szervezetben is, átlagosan mintegy 0,2 milligramm mennyiségben. A szervezetben található arany szerepet játszik az elektromos impulzusok átvitelében, valamint jelenléte jótékony hatással lehet az immunrendszerünkre, valamint az ízületeink karbantartására is.

Az aranykolloid leggyakoribb felhasználási területei

Gyulladáscsökkentés

Fájdalomcsillapítóként és gyulladáscsökkentőként egyaránt használják az aranykolloidot. Az aranykolloid csökkentheti az ízületi gyulladás, a reuma és íngyulladás során jelentkező fájdalmat és magát a gyulladást is.

Memória javítás

Az aranykolloid javíthat a koncentrációs képességeken és a memórián, valamint segítheti az agy és az idegrendszer jobb működését.

Hangulatjavítás

Az aranykolloid hatékonyan csökkentheti a stresszt, segíthet megelőzni és kezelni a hangulatingadozásokat, a depressziós tüneteket.  Az aranykolloid javíthatja a közérzetet, segítve ezáltal például a betegségekből való felgyógyulást.

Fiatalító hatás

Az aranykolloid előnyösen hathat a szervezet legfontosabb biológiai funkcióira. Ezáltal fiatalító és regeneráló hatást fejthet ki.
Az öregedés késleltetésén kívül pozitívan hathat a libidóra is, csökkentheti az impotenciát, valamint hatékony afrodiziákumként is ismert. Az aranykolloiddal időskorban akár kiegyensúlyozottabb agyi működés is elérhető.

A szív-és érrendszerre gyakorolt hatás

Az aranykolloid oldat hatékony szívritmus-szabályozó és vérkeringést serkentő készítmény lehet. Bizonyos esetekben képes szabályozni a test hőmérsékletét, ugyanis az arany hatására, például láz, hidegrázás, éjszakai izzadás, hőhullámok esetén a test hőmérséklete a normál tartomány felé mozdul el.

Szenvedélybetegségek kezelése

Az aranykolloid alkalmas lehet a szenvedélybetegségek hagyományos kezelésének kiegészítésére, valamint a leszokás és a szinten tartás támogatására, ugyanis segítheti a szenvedélybetegségekkel járó káros hatású szerek (pl. alkohol) utáni vágy csökkentését.

Aranykolloid_egészséges szív- és érrendszer
Aranykolloid_fiatalító hatás
Aranykolloid_hangulatjavítás

Kinek ajánlott az aranykolloid?

Az aranykolloid alkalmas lehet a betegségek megelőzésére, az általános jó közérzet és vitalitás fenntartására. Emellett létezik néhány olyan állapot és betegség, amelynek kezelése során szintén támogatást nyújthat. Az aranykolloid elsősorban

 • depresszióban, szorongásos zavarban és krónikus fáradtságban szenvedőknek;
 • olyanoknak, akik fokozott fizikai és/vagy érzelmi terhelésnek, stressznek vannak kitéve;
 • szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek, vagy olyanoknak, akiknél fennáll ezek veszélye;
 • központi idegrendszeri problémákkal küzdőknek;
 • olyanoknak, akik a teljes autoimmun betegségben vagy daganatos betegségekben szenvedőknek;
 • fájdalommal, gyulladással, vérszegénységgel küzdőknek;
 • szenvedélybetegségekkel élőknek ajánlott.

Az aranykolloid használata, adagolása

A Pure Gold Organic Kft. által forgalmazott AURUM MAX 50ppm aranykolloid felhasználási javaslata 2×10 ml, napi kétszeri adagra elosztva, lehetőség szerint étkezés előtt, reggel és este.

A jobb hatás elérése érdekében tartsa szájában az ajánlott mennyiséget legalább 60 másodpercig!

Argentum aranykolloid adagolása

Van-e mellékhatása az aranykolloidnak?

Az aranykolloid alkalmazása esetén nem áll fenn a veszély, hogy a készítmény más gyógyszerekkel reakcióba lép, valamint a túladagolástól sem kell tartani. Azonban, amennyiben valaki allergiás az aranyra, vagy bármilyen más fémallergiában szenved, kizárólag orvosi felügyelet mellett biztonságos az aranykolloid alkalmazása.

A Pure Gold Organic Kft. által forgalmazott aranykolloidnak (AURUM MAX 50ppm) semmilyen mellékhatása nincsen, nem lép reakcióba más gyógyszerekkel, nem lehet túladagolni, azonban az aranytartalom miatt az arra allergiás személyek számára nem ajánlott.

AURUM MAX aranykolloid oldat
Megnézem, milyen megoldást kínál az AURUM MAX 50ppm aranykolloid oldat!
Megnézem a többi aranykolloid tartalmú terméket is!
További érdekességekért kövessen minket a Facebookon is!

Leave a Reply