Barion Pixel Skip to main content

Rézkolloid tartalmú termékeink

Mi a rézkolloid?

A réz a vas és a cink után a harmadik leggyakrabban előforduló esszenciális nyomelem. Megtalálható testünk különböző szerveiben, legnagyobb mennyiségben a májban és az agyban. A réz jelenléte megkönnyíti a vas felszívódását. Szükséges a kollagén és az elasztin közötti keresztkötések kialakulásához. Elengedhetetlen a bőr és a szövetek rugalmasságának fenntartásához. A megfelelő mennyiségű réz jótékonyan hat az inakra, a szalagokra és a szívszövetekre. Fontos szerepet játszik a szív- és érrendszer, a csontrendszer, az idegrendszer szerkezete és működése szempontjából, valamint a kollagén termelésében is kulcsfontosságú nyomelem.

A rézkolloid rendkívül finom, mikroszkopikus méretű réz részecskékből áll, amelyek kristálytiszta desztillált vízben vannak feloldva. Ebben az állapotában a réz könnyebben felszívódik, így hatékonyabban fejti ki antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatását az élő szervezetre.

réz csepp

Webáruházunk kolloidos termékeit több fajta és változatos méretű kiszerelésben árusítjuk.

Argentum rézkolloid oldat_réz cseppek

Az rézkolloid története és jótékony hatásai

A réz gyógyhatásairól elsők között ókori egyiptomi orvosi szövegek tesznek említést: őseink a rezet ivóvíz- és sebfertőtlenítő szerként, valamint fejfájás, végtagremegés, égési sérülések és viszketés enyhítése céljából használták. Az ősi azték civilizációban torokfájás esetén rézkeverékkel gargarizáltak. Az ókori Indiában és Perzsiában a rezet tüdőbetegségek kezelésére használták. Hippokratész (i. e. 400 körül) a visszerek okozta lábszárfekélyek kezelésése kapcsán írt a rézről, a görögök pedig nyílt sebeket méz és vörösréz-oxid keverékével látták el. A réz a római orvostudományban is fontos medícinaként szerepelt, a fekete rézoxidot bélférgek elpusztítására és a gyomor tisztítására használták. Hígított formában réztartalmú orrcseppekkel, fülcseppek enyhítették a légúti és fülpanaszokat, szájon át bevéve pedig a fekélyeket.

A modern korban rengeteg kutatás és feljegyzés született a réz immunrendszerben betöltött szerepéről. Az első megfigyelést 1867-ben tették közzé, amikor arról számoltak be, hogy az 1832-es, 1849-es és 1852-es párizsi kolerajárványok idején a rézmunkások immunisak voltak a kolerára. Francia, német és amerikai orvosok rézkomplexeket használtak ízületi betegségek, reuma, tuberkulózis, epilepszia és daganatos megbetegedések kiegészítő kezelésére. Számos vizsgálat hívta fel a figyelmet a rézhiány és a szívbetegségek közötti kapcsolatra, valamint a rézvegyületek gyulladáscsökkentő hatására. 

A szervezetben fellépő rézhiány ősz hajszálakat, bőrráncokat, szarkalábakat, visszereket és megereszkedett bőrt eredményezhet, ezért a rezet manapság a “fiatalság forrása” néven is emlegetik, mivel képes növelni a bőr rugalmasságát. Ahogy a modern orvostudomány tovább vizsgálja a réz szerepét az emberi szervezet működésében, egyre több bizonyíték támasztja alá e jólétünk szempontjából kritikus nyomelem hatékonyságát.

A réz jótékony hatásai

Argentum rézkolloidok

Rézkolloid tartalmú termékeink az alábbi területeken segíthetik elő egészségünk megőrzését vagy helyreállítását: 

 • antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatás;
 • a kollagén szintézis szabályzása;
 • a bőr védelme, rugalmasságának megőrzése;
 • az ízületek egészségének fenntartása;
 • fekélyek, sebek, égési sérülések kezelése;
 • vörösvérsejtek termelése, a vasanyagcsere szabályzása;
 • az immunrendszer erősítése.
kolloid_bőrápolás

Miért válassza az ARGENTUM ezüstkolloid oldatok webshopját?

Mert mi tudjuk, hogy minden vásárlás mögött az emberek egészsége áll.

Ezért webshopunkban található készítményeink:

 • 100%-ban természetes összetevőkből készülnek
 • nem okoznak mellékhatásokat
 • nem lépnek reakcióba gyógyszerekkel
 • könnyen fogyaszthatók
 • kedvezően befolyásolják az emberi szervezet működését
Egy termékcsalád, amely természetes módon védi Önt!

Az Argentum kolloid oldatokat azok számára ajánljuk, akik olyan modern, immunrendszert támogató, mesterséges és káros anyagoktól mentes készítményt keresnek, amely mögött évezredes gyógyászati tapasztalatok állnak.
További információkért kövessen minket a Facebook oldalunkon!